Rolf Hansson – om politik, samhällsdebatt, musik m.m.

Rolf Hansson

Hate to say I told you so…

leave a comment »

För bara två dagar sedan skrev jag om hur vänsterextremismen tar sej allt grövre uttryck. De vänsterextrema grupperingarnas antidemokratiska hat- och våldsideologi framstår som minst lika samhällsfarlig som högerextremismen och nynazismen. Men fortfarande finns inom massmedia en tendens att bagatellisera det vänsterextrema våldet.

 

Det känns onekligen som ett märkligt sammanträffande när jag idag läser att fyra större matbutiker i Södertälje under natten utsatts för anlagda bränder. Det har brunnit i två Willys-butiker och två ICA-butiker. Tre av de drabbade butikerna beskrivs som totalförstörda. I det fjärde fallet upptäckte personal branden när de kom till jobbet på morgonen och lyckades själva släcka.

 

Tydligen har det tidigare förekommit anlagda butiksbränder i Södertälje, och flera butiker har tagit emot hotbrev. Den gruppering som misstänks stå bakom attentaten kallar sej Global Intifada. Det politiska motivet skulle då vara att de nedbrända butikerna sålt amerikanska varor. Man vill tydligen protestera mot USA i allmänhet och mot Irakkriget i synnerhet. Och ett intelligent och genomtänkt sätt att göra detta är förstås att bränna ner matbutiker i Södertälje…

 

Skämt åsido: Mordbrand är ett mycket grovt brott. Värden för mångmiljonbelopp har förstörts i bränderna. Det var förmodligen rena turen att ingen människa skadades eller omkom. Kostnaderna för samhället i form av brandkårsutryckningar och polisutredningar blir troligen enorma.

 

Om det visar sej att det går att binda gruppen Global Intifada till dessa grova brott och identifiera de skyldiga får man hoppas att det fungerar som en väckarklocka för såväl massmedia som för berörda myndigheter. Det är hög tid att sluta bagatellisera vänsterextremismen!

Written by Rolf Hansson

26 februari, 2009 den 10:09 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: