Rolf Hansson – om politik, samhällsdebatt, musik m.m.

Rolf Hansson

Sossepamp spär på politikerföraktet

with 2 comments

Sverige är i djup ekonomisk kris. Arbetslösheten ökar lavinartat och allt fler människor hamnar i permanent utanförskap. Samtidigt befinner sej även socialdemokraterna i kris. Opinionssiffrorna rasar; sannolikt till stor del en följd av skandalerna kring Wanja Lundby-Wedin och AMF. Det allt mer intima samarbetet med v och mp har blivit föremål för en hel del kritik i de egna leden, och partiet har inte lyckats presentera något trovärdigt alternativ till regeringens krispolitik. I detta läge bestämmer sej Jörgen Danielsson, socialdemokratiskt landstingsråd i Sörmlands län, för att göra något radikalt.

 

Vad gör då Jörgen Danielsson? Presenterar han en lysande, innovativ plan för hur sjukvården ska kunna bli mera kostnadseffektiv? Listar han ut ett sätt att, trots dålig ekonomi, öka personaltätheten på sjukhusen? Nej, han bestämmer sej för att lägga 19 000:- av offentliga medel för att köpa en kristallkrona till sitt tjänsterum! Orsaken till detta är att tjänsterummet uppfattades som omodernt; det såg enligt Danielsson ut som en östtysk tulltjänstemans rum.

 

Jörgen Danielssons kristallkroneköp har inte gått obemärkt förbi. Det har – inte oväntat –  granskats i lokaltidningen Södermanlands Nyheter, och idag, 2009-04-26, tog Leif GW Persson upp händelsen i sin krönika i Kvällsposten.

 

Man kan fråga sej vad som är mest upprörande. Är det den fullständiga bristen på moral; oförmågan att inse att det är stötande att lägga offentliga medel på personlig lyx i en tid när massor av människor har det stentufft ekonomiskt? Eller är det den ofattbara dumhet som gjort att Danielsson trott att han skulle kunna komma undan med detta? Att döma av det indignerade tonfallet på hans blogg tycks han vara alldeles omedveten om att vi lever i en tid när makthavare får finna sej i att bli stenhårt granskade av journalister på jakt efter oegentligheter och potentiella skandaler.

 

Oavsett vilket kan man i alla fall konstatera följande: Jörgen Danielssons agerande ökar knappast socialdemokraternas redan skamfilade trovärdighet när de försöker framstå som ett arbetarparti som vill utjämna klassklyftorna och värna om de svaga grupperna i samhället. Det ökar knappast heller medborgarnas tilltro till politiker i allmänhet. Så gratulerar, Jörgen Danielsson, till att du lyckats med konststycket att ytterligare spä på politikerföraktet!

 

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är så trist med dessa självupptagna politiker som verkar vara helt i avsaknad av normalt människotänkande.
  Någon jag känner köpte lördagsgodis till sina barn, den ena delade och den andre valde. Efter två gånger delades det rättvist.
  I Stora världen är det så att makthavarna både delar och väljer.
  Det är avskyvärt att tänka på att de, med hjälp av massor av myndigheter, driver in skatt från befolkningen och sedan har makt att använda stora delar av pengarna till egna favörer.
  MEN så är det. all makt korrumperar oavsett partifärg.
  Nej hos mig kommer den enda flagga som hissas att vara svart. Anarkism måste bli det nya modeordet.

  bubblor

  27 april, 2009 at 10:38 f m

 2. Jörgen Danielsson

  Fy F-N för såna som Dig.,

  Vad ska Du göra Nu med Kristallkronan ?
  Svara alla som frågat
  annars kan Du börja på MC Donalds igen.
  Det år liksom tuffa tider nu.

  Olle Nordquist

  6 maj, 2009 at 12:13 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: